Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

NovaSystems is een commercieel bedrijf dat goed is voor haar medewerkers, maar wij als organisatie zijn ook zeer sociaal betrokken bij onze medemens en onze maatschappij. Met het oog op de klimaatverandering proberen we tevens een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en besteden we aandacht aan duurzame energie.

Zo’n 2 procent van de globale CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door ICT. Dit staat gelijk aan de totale CO2-uitstoot die jaarlijks wordt veroorzaakt door alle vliegtuigen wereldwijd bij elkaar. Als ICT-leverancier voelen we ons verantwoordelijk voor het terugdringen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzame energie. Minder energieverbruik betekent concreet minder milieubelasting. Al jaren promoten we zogenaamde "Green IT" en bieden we innovatieve en slimme Green IT-producten aan, die helpen het milieu te sparen.

Onze kracht is natuurlijk het naar tevredenheid beheren en implementeren van ICT gerelateerde zaken en Green IT ligt in het verlengde hiervan, maar zo zijn er nog meer belangrijke zaken die we graag onder uw aandacht willen brengen!

Wij krijgen met regelmaat tweedehands netwerk- en serverapparatuur aangeboden. Deze zijn nog niet afgeschreven, maar blijven vaak onnodig lang staan en worden dan na een aantal jaar alsnog afgevoerd.Kledingbank Enschede
NovaSystems denkt deze apparatuur in combinatie met onze kennis en inspanning nog prima te kunnen inzetten bij non-profit organisaties en goede doelen. Zo sponsoren wij inmiddels al een tijdje Stichting Kledingbank Enschede. De kledingbank is een stichting met als doel het doorgeven van goede herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar dit niet (meer) kunnen betalen. Voor meer
informatie over dit bijzondere initiatief verwijzen wij u graag naar hun website http://www.kledingbankenschede.nl 

De bijdrage van NovaSystems bestaat o.a. uit:

  • Inzet van tweedehands netwerk- en serverapparatuur bij goede doelen en non-profit organisaties
  • Duurzame en energiezuinige ICT-concepten bedenken en implementeren
  • Innovatieve Green IT-producten promoten
  • Het ‘slim’ plannen om zo weinig mogelijk kilometers te rijden
  • Terugdringen van het gebruik van papier bijvoorbeeld door digitaal archiveren

Graag zouden we ook voor uw non-profit organisatie willen bekijken wat wij kunnen betekenen. Bent u geïnteresseerd en wilt u met ons een afspraak maken om dit door te spreken, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via telefoonnummer 053-4807000 of door een mail te sturen naar info@novasystems.nl.