Storage oplossingen

Digitale informatie vormt een cruciaal component in de moderne bedrijfsvoering. De hoeveelheid data van een gemiddelde organisatie in Nederland groeit elk jaar met zo’n vijftig tot honderd procent. Dit komt omdat we steeds meer digitaliseren en daarnaast worden de wettelijke eisen ten aanzien van een digitaal archief ook steeds belangrijker.

Alle informatie dient opgeslagen te worden en veelal moeten deze gegevens 24 uur per dag toegankelijk zijn. Geen toegang hebben tot deze informatie is geen optie meer.  Bij downtime als gevolg van niet beschikbare data of zelfs verlies van data lopen de kosten flink op en hierbij kunnen de gevolgen voor uw onderneming zelfs desastreus zijn.

Tevens maakt de groeiende omvang van uw data het steeds moeilijker om ’s nachts een back-up te maken. Ook wordt er vaak op meerdere plekken in de organisatie een lokale backup gemaakt wat veel tijd kost. Het is daarom van groot belang dat u over een efficiënt en kosteneffectief backup systeem beschikt.

NovaSystems levert en implementeert een grote diversiteit aan dataopslag methodes. Wij bieden u diverse storage oplossingen gebaseerd op verschillende technieken. Ons uitgangspunt hierbij is dat al uw kostbare data veilig wordt gesteld en dat u na een calamiteit snel weer verder kunt.

Naast de standaard DAS (Direct Attached Storage) en NAS (Network  Attached Storage ) backup en recovery oplossingen bieden wij u storage diensten gebaseerd op de allernieuwste SAN (Storage Area Network), virtualisatie en replicatechnieken, waarbij we uw data kunnen repliceren naar een andere locatie.

Niet elke onderneming heeft een uitgebreid SAN nodig. Soms is een complexe, centraal beheerde storage omgeving nodig, maar in andere gevallen kan er volstaan worden met een eenvoudige, maar doeltreffende oplossing.

Elke storage oplossing is maatwerk en hangt af van uw bestaande ICT infrastructuur, organisatie en toekomstplannen. NovaSystems adviseert u daarom graag bij het maken van de juiste keuze.

Wilt u meer informatie over de storage oplossingen die NovaSystems u kan aanbieden? Neemt u dan telefonisch contact op via 053-4807000 of  stuur een bericht naar info@novasystems.nl.